Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Enver Ziya Karal'ın eski Aydın Milletvekili Esat İleri'ye Garbî Trakya Müdafaa-i Hukuk Cemiyetine ve Yunan işgaline ait bağışladığı fotoğraf ve belgeler için şeref diploması verilmesinin uygun görülmesi ve kendisinin fahri üyeliğe seçilmesi hakkında yazdığı yazılar.
2 adet fotoğraf.