A. Süheyl Ünver'in “Fatih devrinin mutlu askerlerinden: Mehmed bin Hasan el-Askerî hakkında“ başlıklı bahsinin el yazısı nüshası ile Esad Efendi Kütüphanesindeki bir yazmada çıkan Mehmed bin Hasan el-Askerî'ye ait temellük kaydının fotoğrafı.
4 adet belge (5 sayfa).