Uygun ödenek sağlandığı takdirde Altıncı Türk Tarih Kongresi’nde “Atatürk’ün Cumhuriyetçiliği” konusunda bir konuşma yapabileceği ve Lenin’in İkinci Komintern Kongresi’nde yaptığı konuşma hakkında Gotthard Jaeschke’nin Tevfik Bıyıklıoğlu’na yazdığı mektup ile Bıyıklıoğlu’nun ödenek konusunda Türk Tarih Kurumu Genel Direktörü Uluğ İğdemir’e yazdığı mektup.
2 adet belge (3 sayfa).