M. Tayyib Gökbilgin’in kitabına ait inceleme yazısı, Cemil Bilsel ile ilgili açıklamalar, Batum’un alınması, “Hasta Adam” sözü ve Türk ihtilali konularında Gotthard Jaeschke’nin Tevfik Bıyıklıoğlu ile yazışmaları.
4 adet belge (5 sayfa).