Atatürk’ün 10 Nisan 1920 tarihinde Lenin’e çektiği telgraf, Mustafa Kemal’in komünistlere karşı tuttuğu yollar ve Batum meselesi hakkında Gotthard Jaeschke’nin Tevfik Bıyıklıoğlu’na yazdığı mektup ile Bıyıklıoğlu’nun cevabi mektubu.
2 adet belge (3 sayfa).