M. Tayyib Gökbilgin’in Millî Mücadele Başlarken adlı kitabına Gotthard Jaeschke’nin yazdığı Almanca tanıtma ve tenkit yazısı ve Tevfik Bıyıklıoğlu’nun bu yazıyı Türkçeye tercüme etmesi konularında Jaeschke ile Bıyıklıoğlu arasındaki yazışmalar.
3 adet belge (10 sayfa).