Tevfik Bıyıklıoğlu’nun Atatürk Anadolu’da adlı kitabı, Mustafa Kemal Paşa’nın 9. Ordu müfettişliğine atanması ve Kilikya’daki Türklerin silahlandırılması konularında Gotthard Jaeschke’nin Bıyıklıoğlu’na yazdığı mektup ile Bıyıklıoğlu’nun cevabi mektubu.
2 adet belge (4 sayfa).