Gotthard Jaeschke’nin, İzmir ve Ayvalık’ın Yunanlara vadedilmesi, 1919 yılında Harbiye Nezaretinde çalışan ve Mustafa Kemal’e düzenli olarak haberler gönderen Salih (Omurtak) Bey’in hayatta olup olmadığı konularında Tevfik Bıyıklıoğlu’na yazdığı mektup ile Bıyıklıoğlu’nun cevabi mektubu.
2 adet belge (3 sayfa).