Gotthard Jaeschke’nin Tevfik Bıyıklıoğlu’na; Ali İhsan'ın (Sabis) Harp Hatıralarım adlı eserinin 5. bölümüne dair eleştiri yazısını gönderdiğini belirttiği mektup ile Bıyıklıoğlu’nun V. Türk Tarih Kongresi açılış toplantısında sunacağı tebliğinde bulduğu yazım yanlışlarını belirttiği cevabi mektubu.
2 adet belge.