Tevfik Bıyıklıoğlu’nun, Gotthard Jaeschke tarafından yazılan Almanca tebliği Türkçeye tercüme ettiğini belirttiği ve anlayamadığı bazı kısımları sorduğu mektubu ile Jaeschke’nin bu sorulara verdiği yanıtları içeren cevabi mektubu.
2 adet belge (3 sayfa).