Gotthard Jaeschke’nin Beşinci Türk Tarih Kongresi açılışında yaptığı “Büyük inkılapçı ve diplomat Atatürk” başlıklı konuşmasının daktilo ve el yazısı nüshaları ile Ulus gazetesinde yayımlanmış yazı dizisi hâli.
13 adet belge (56 sayfa).