İsmail Hakkı Uzunçarşılı'nın Kavalalı Mehmet Ali Paşa'nın torunlarından Prens Abdülmünim Bey'in Kavala'da ve Taşoz Adası'nda atasına ait emlak ve evkafları araştırdığına ve Türk Tarih Kurumu Kütüphanesinde bunlarla ilgili belgelerin bulunduğunu öğrendiklerine dair Uluğ İğdemir'e yazdığı mektup.
1 adet belge.