Zeki Velidi Togan'ın “Fundamenta“ hakkında yazdığı makaleyi ihtiva eden derginin bulunarak kendisine ve Tayyib Gökbilgin'e gönderilmesi hususu ile kendisine fiş kutusu yaptırılması hakkında Faik Reşit Unat'ın Uluğ İğdemir'e yazdığı mektup ve Uluğ İğdemir'in cevabi yazısı.
2 adet belge (3 sayfa).